SON DAKİKA

AK Parti MYK salı günü toplanıyor

KAYNAKCNN TÜRK

Seçim sonuçlarının analizi, Erdoğan’ın verdiği değişim mesajları ve yaz dönemi çalışmaları. Erdoğan, seçimin ardından A takımını yeniden topluyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada yeniden seçim sonuçlarının değerlendirilmesi olacak. AK Parti, yerel seçim sonuçlarının ardından gerçekleştirdiği tüm toplantılarda yaşanan oy kaybını mercek altına alıyor. Seçmenin sandığa gitmeme nedenleri, başka partilere oy geçişlerinin sebepleri ve aday belirleme süreçlerinde bir hata olup olmadığı irdeleniyor.

AK Parti MYK salı günü toplanıyor

AK Parti, seçimlerin ardından alınan açık uçlu sorularla seçmenin neden tercihini başka bir partiden yana yaptığı ya da neden sandığa gitmediğinin araştırılmasına karar vermişti. Bu çalışmanın ilk çıktıları da masada olacak. Bu arada geçtiğimiz Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kongremizin öncesinde de farklı kademelerde bayrak değişimlerine gideceğiz” demişti. Bu hafta gerçekleştirilecek MYK toplantısında Erdoğan’ın bir değişim adımı atıp atmayacağı da merak ediliyor.

Ve yaz dönemi çalışmaları. AK Parti, önümüzdeki haftalarda “Türkiye’yi dinliyoruz” adı altında oy kaybının yaşandığı bölgelere ağırlık vererek tüm yurtta bir saha çalışması yürütecek. Yapılan anket çalışmalarının yanı sıra AK Parti seçmenine doğrudan temas ederek tercihini neden değiştirdiği sorulacak. Bu çalışmaya hem milletvekilleri hem AK Partili kurmaylar hem de teşkilat aktif olarak katılacak.

AK Parti MYK salı günü toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki hafta yapacağı MYK toplantısının ardından 14 Mayıs’ta Genişletilmiş İl Başkanları, 22 Mayıs’ta ise MKYK toplantılarına başkanlık edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu