SON DAKİKA

Adıyaman’dan peş peşe mucize haberleri geliyor

Adıyaman’ın Besni ilçesinde, depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan baba ve oğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince 54 saat sonra kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremin ardından bölgeye giden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Besni ilçesinde çalışmalarını sürdüren ekipler, taramaları esnasında ses gelen enkazda faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Yoğun uğraşlar sonucu ekipler, baba Ahmet Aydın ve oğlu Yusuf Aydın’ı, 54 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardı.

ANNE VE İKİ KIZI ENKAZDAN ÇIKARILDI

Adıyaman’da da kent merkezindeki Alitaşi Mahallesi Bozbey Caddesi’nde yıkılan 5 katlı Pektaş Apartmanı’nın enkazının altında kalan Hatice (46) ile kızları Elif (12) ve Ayça Tekin (10), ekiplerin çalışmaları sonucu yaklaşık 54 saat sonra kurtarıldı.

Anne ve çocukları daha sonra sağlık ekiplerine teslim edildi. Ailede baba ile bir çocuklarının daha enkaz altında bulunduğu ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

PAKİSTANLI EKİP 57 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Adıyaman’da görev yapan Pakistanlı arama kurtarma ekipleri, 50 yaşındaki kadını enkazdan 57 saat sonra kurtardı.

Arama kurtarma çalışmalarına destek için bölgeye giden Pakistan ekibi, enkaz altındaki insanları kurtarmaya devam ediyor.

Ekipler, AFAD, itfaiye, Türkiye Diyanet Vakfı personeli ile Alitaş Mahallesi’ndeki bir binanın enkazından 50 yaşındaki Gülay Semercioğlu’nu 57 saat sonra sağ olarak çıkardı. (AA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu