SON DAKİKA

ABD’den hipersonik nükleer füze denemesi

KAYNAKCNN TÜRK

Çin ve Rusya’nın artan askeri tehditleri ve ABD’nin buna verebileceği karşılık tüm dünyada nükleer gerginlik korkusunu artırıyor. ABD son hamlesiyle bu korkuyu daha artırdı. ABD ordusu hipersonik nükleer füze denemesi gerçekleştirdi.

Askeri yetkililer, denemenin amacının “ABD’nin nükleer kuvvetlerinin hazır olduğunu” göstermek ve 3. Dünya Savaşı’nın patlak vermesi tehdidinin arttığı bir ortamda “ülkenin nükleer caydırıcılığına güven” sağlamak olduğunu söyledi.

ABD’den hipersonik nükleer füze denemesi

Denemede silahsız bir Minuteman III kıtalararası balistik füzesi Kaliforniya’daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü’nden fırlatıldı.

Silah saatte 15 bin milin üzerinde bir hızla 4 bin milden fazla yol kat ederek Pasifik Okyanusu’nun ortasındaki Marshall Adaları’nda bulunan test alanına ulaştı.

Air Force Technology’nin haberine göre füze, fırlatıldıktan sonra sadece 30 dakika içinde dünya üzerindeki herhangi bir hedefe ulaşma kapasitesine sahip.

ABD’den hipersonik nükleer füze denemesi

Moskova, Kaliforniya’dan yaklaşık 9500 km, Pekin ise yaklaşık 9650 km uzaklıkta yer alıyor. Bu da füzenin ABD’nin iki ülkeden birinin başkentine yarım saat içinde nükleer saldırı başlatabilecek olması anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu