SON DAKİKA

ABD-İsrail’in en büyük anlaşmazlığı: Gazze’de savaş sonrası ne olacak?

KAYNAKCNN TÜRK

ABD’nin 3 aşamalı ateşkes planı, İsrail’in son saldırısından bu yana artık biraz daha uzak görünüyor. ABD Başkanı Joe Biden ve ABD istihbaratı da, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de savaş sonrası planına güvenmiyor.

Dış istihbarat servisi CIA, ABD tarafından sunulan ateşkes planına ve uluslararası baskıya rağmen İsrail’in savaş sonrası yeniden inşa sürecini uygulamayacağını ifade etti. Buna göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze için son durum tanımlamaktan kaçınıyor.

CIA’ye göre, bir diğer sorun da İsrail’de Gazze’de savaş sonrası duruma dair birlik olmaması, aşırı sağcıların Gazze’nin işgal edilmesi planları ile Netanyahu’nun belirsizlikleri tutmuyor.

Raporda, Netanyahu’nun bölgeyi yönetmek için ılımlı Arap devletlerinden oluşan bir koalisyonu tercih ettiği de iddia edildi.

ABD Başkanı Joe Biden ise Time Dergisine konuştu. Biden, Netanyahu ile en büyük anlaşmazlığını açıklayarak “Gazze’de savaş bittikten sonra ne olacak? Bu bizim İsrail ile en büyük anlaşmazlığımız” dedi.

Biden, ayrıca, “İnsanların, Netanyanhu’nun savaşı kendi siyasi kazancı için uzattığı sonucuna varması için her türlü neden var” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu