SON DAKİKA

AB, Rus varlıklarıyla Ukrayna’yı silahlandıracak

KAYNAKCNN TÜRK

Avrupa Birliği’nden, Rus varlıkları ile ilgili Moskova’yı kızdıracak bir hamle geldi. Üye ülkeler, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karların Ukrayna’nın savunmasını desteklemekte kullanılmasında prensipte anlaştı.

AB, Rus varlıklarıyla Ukraynayı silahlandıracak

AB, Rusya’nın 2022’de Ukrayna’ya savaş açmasından bu yana Moskova Merkez Bankası’nın 210 milyar euro tutarındaki varlığını dondurdu. Kiev yönetimi bu varlığın kendilerine verilmesini talep ediyordu. Bu konuda Brüksel’de toplanan AB’ye üye ülkelerin büyükelçileri anlaşmaya vardı.

AB dönem başkanlığını yürüten Belçika, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Rus varlıklarından kaynaklı paranın Ukrayna’nın toparlanmasını ve askeri savunmasını desteklemeye hizmet edeceği belirtildi.

AB, Rus varlıklarıyla Ukraynayı silahlandıracak

Bütün detayları henüz açıklanmayan plan kapsamında, karın yüzde 90’ının Ukrayna’ya silah alımına, yüzde 10’unun ise diğer çeşitli yardımlara aktarılması öngörülüyor.

Rusya daha önce yaptığı açıklamada, Rus varlıklarının Ukrayna’ya gitmesi halinde buna sert şekilde karşılık vereceğini belirtmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu