VİDEO HABER

Ankara’dan Londra’ya kritik ziyaret: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hangi mesajları iletecek?

KAYNAKCNN TÜRK

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN BİRLEŞİK KRALLIK’A GİDECEK

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık’a gidiyor. Fidan’ın 30 Ekim’de gerçekleştireceği ziyaret, ikili düzeyde ilk resmi ziyareti olacak. Ziyaret kapsamında Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanı David Lammy ile görüşecek ve Londra’da temaslarda bulunacak.

BAKAN FİDAN HANGİ MESAJLARI İLETECEK?

Peki, Bakan Fidan muhataplarına hangi mesajları iletecek? Fidan, terörle mücadelede iş birliğinin önemini vurgulayacak. Gazze’deki insani krizin vahametine ve insani yardımların intikalinde yaşanan güçlüklere dikkat çekecek. Türkiye’nin bölgesinde savaş istemediğini vurgulayacak.

Fidan’ın uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail’in doğrudan Birleşmiş Milletler’i ve kurumlarını hedef almaya başlamasından duyulan endişeyi paylaşması, İsrail’in, Filistin ve Lübnan’ın ardından İran’a yönelik saldırılarıyla savaşı bölgenin geneline yayma hedefi karşısında tüm tarafların itidalli davranması gerektiğinin altını çizmesi bekleniyor.

Türkiye’nin ekonomi alanında en önemli ortaklarından ve en büyük beş ihracat pazarından biri Birleşik Krallık. Bakan Fidan’ın Türkiye’nin mevcut serbest ticaret anlaşmasının kapsamının genişletilmesine yönelik müzakereleri başlatmaya hazır olduğunu vurgulaması öngörülüyor.

Ayrıca yapacağı görüşmelerde enerji ve ulaştırma alanları dahil olmak üzere yeni iş birliği başlıkları üzerinde durması, iki müttefik ülkenin savunma sanayii alanında atabileceği adımları ele alması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu