YAZARLAR

JOHN MALKOVİCH OLMAK

‘The Infernal Comedy’ aslında Avustralyalı Jack Unterweger adlı seri katilin yaşamından kesitleri klasik müzik eşliğinde canlandırıyor. Yakalanıp hayat boyu hapis cezasına çarptırılan bu acımasız cani yazarlığa soyununca affediliyor ancak tekrar gerçek mesleğine dönüp özellikle hayat kadınlarını öldürünce bu kez 1994 yılında ölüm cezasına mahkum olduğu gün hücresinde intihar ediyor.

Michael Sturminger’in müzikal eserinde John Malkovich’e eşlik eden opera sanatçıları performansa büyük katkı sağlıyorlar. Kolay değil turneye çıkarak aynı oyunu aynı düzeyde sahnede tek kişi olarak sergileyebilmek. Bu tür tek kişilik oyunlarda inişli çıkışlı sahnelere rastlamak mümkün.

JOHN MALKOVİCH OLMAK

Amerikalı sanatçıyla iki kez teke tek röportaj yapmıştım. İlki Spike Jonze’nin ‘Being John Malkovich’ (John Malkovich Olmak) ikincisi Stephen Jeffreys’in ‘The Libertine’ için.

Son derece kibar, özverili ve sorulara tane tane içtenlikle yanıt veren çok deneyimli profesyonel bir sanatçı John Malkovich. Göz göze gelince 71 yaşındaki oyuncunun hafif şehla olduğu farkediliyor. Bu hiç rahatsız etmiyor, aksine dikkati üzerinize çektiğinizi hissediyorsunuz.

Biraz kendinden söz ediyor. Atalarının Hırvat olduğunu ve adını sevdiğini söylüyor. Sürekli kırmızı kravat takıyor ancak ceketinin altına hep lacivert kazak giyiyor. John Malkovich 2 kez ‘Line of Power’ ve ‘Places in the Heart’ filmleri için ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında Oscar ödülü adaylığı elde etti.

Tekrar John Malkovich’in ‘The Infernal Comedy’ İstanbul performansına dönersek tek kişilik oyunlarda sanatçı bıkkınlık veya yorgunluk hissedebilir. Klasik rutinleşme randımanını düşürebilir. Unutmayalım ki John Malkovich 70 yaşlarında. Sadece geçtiğimiz yıl tam 5 filmde rol aldı. Yeni projeleri de bulunuyor. Zaten boş zaman bulabilirse önerilen senaryoları okuyor ve sonuçta John Malkovich olmak hiç te kolay değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu