YAZARLAR

55 yıl sonra ’Romeo&Juliet’ filmine gelen cinsel taciz davası

55 yıl sonra ’Romeo&Juliet’ filmine gelen cinsel taciz davası <!– window.Criteo = window.Criteo || {}; window.Criteo.events = window.Criteo.events || []; –> <!—-> <!—->

<!– function callAdblock(zoneid,width,height){ var el = document.getElementById(‘crt-‘+zoneid); el.style.width=width+”px”;el.style.height=height+”px”; Criteo.events.push(function(){Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({‘zoneid’: zoneid, ‘containerid’: ‘crt-‘+zoneid});}); window.addEventListener(“message”, function (e){ if(e.origin == (location.protocol==’https:’?’https://’:’http://’) + ‘cas.criteo.com’ && e.data == ‘passback-‘+zoneid) document.getElementById(‘crt-‘+zoneid).style.display = “none”; else return; }, false); } callAdblock(1049548,160,600); –>

<!–

–>

Hiç unutmuyorum. 1968 yılında İtalyan yönetmen Franco Zeffirelli’nin ‘Romeo&Juliet’ filmini izlemek için gişe önünde sıraya girdiğimde ilk gözüme çarpan afişte Juliet rolünü üstlenen Olivia Hussey’in göğüsleri hizasındaki ‘14 yaşından küçüklere yasaktır’ bandıydı.

<!–

Hiç unutmuyorum. 1968 yılında İtalyan yönetmen Franco Zeffirelli’nin ‘Romeo&Juliet’ filmini izlemek için gişe önünde sıraya girdiğimde ilk gözüme çarpan afişte Juliet rolünü üstlenen Olivia Hussey’in göğüsleri hizasındaki ‘14 yaşından küçüklere yasaktır’ bandıydı.

–>

İtalya’da Laura Antonelli, Agostina Belli, Maria Schneider, Edwige Fenech, Barbara Bouchet, Sylva Koscina, Gloria Guida, Senta Berger gibi cömertçe soyunan oyuncuların seks furyası pornografik filmleri henüz çevrilmemişti.

William Shakespeare’in ünlü eserini Franco Zeffirelli ergenlik çağı temasıyla işlemişti. İki İngiliz genç amatör oyuncu 15 yaşındaki Olivia Hussey ile 16 yaşındaki Leonard Whiting’in masumiyet ötesi sevişme sahneleri zaten yapıta seyirci ve hasılat rekorları kırdırmıştı. Franco Zeffirelli’nin ‘Romeo&Juliet’i o yıl 4 dalda Oscar’a aday gösterildi. Görüntü ve kostüm dalında heykelciğe ulaştı. İki genç oyuncu da pek çok ödüle layık görüldü. 9 yıl sonra Olivia Hussey aynı yönetmenin ‘Nasıralı İsa’ mini TV dizisinde de rol aldı.

Franco Zeffirelli ile birkaç kez röportaj yapmıştım. Koyu bir Fiorentina taraftarıydı. Mor menekşe’lileri Fatih Terim çalıştırırken hiçbir maçı kaçırmazdı.
Her söyleşide gündeme ‘Romeo&Juliet’ filmi gelir ve eseri ile gurur duyardı. Son olarak 2014 yılında İtalya’da Yabancı Basın Birliğinin ‘Altın Küre’ Onur Ödülü’ne layık görmüştük. 2019’da 96 yaşında aramızdan ayrıldı.

Şimdi geçenlerde filmin iki oyuncusunun avukatı Solomon Gresen yapımcı şirket Paramount hakkında cinsel taciz davası açtı. Tam 55 yıl sonra henüz reşit olmamış iki genç oyuncunun yönetmen Zeffirelli tarafından kandırıldıklarını iddia ederek yüklü bir tazminat isteyeceklerini açıkladı.

Gresen 15 ve 16 yaşındaki iki amatör oyuncuya yönetmenin önce çıplaklıklarını örtmek için ten rengi kıyafetler giydireceğini söylemiş olduğunu ancak daha sonra bundan vazgeçip çıplak sahneleri çektiğini öne sürerek bunun cinsel istismara girdiğini duyurdu.

Santa Monica Mahkemesine başvuran aynı avukat California eyaleti yasalarına göre 18 yaşından küçüklere zorla cinsel görüntü uygulatıp bunu yayınlamanın suç olduğunu, iki oyuncunun yıllarca zihinsel acı ve duygusal kırıklık yaşadıklarını hatırlatarak Zeffirelli’nin varislerinin de yargılanmasını istedi. İki oyuncunun İtalyan asıllı menajeri Tony Marinozzi tazminatın 500 Milyon Dolar olabileceğini ima etmesi de Hollywood’da büyük ses getirdi.

Franco Zeffirelli Vakfının Başkanı büyük oğlu Pippo Zeffirelli ‘Cinsel taciz istismarı davasını duyunca inanamadım. Bu utanç verici. Babam ölene dek iki oyuncu da kendisine saygı gösterdi. Yüzlerce röportajlarında babamdan hep olumlu söz ettiler, şöhrete sayesinde ulaştıklarını söylediler. İnanmakta güçlük çekiyorum’ açıklaması yaptı.

55 yıl öncesine döndüm. Verona’nın iki düşman aile Capulet’ler le Montegues’lerin çocuklarının yasak aşkı beyazperdede Franco Zeffirelli sayesinde ancak bu kadar şiirsel bir romantizmle anlatılabilirdi.

‘Sesimi duyan var mı?’ ve Meryl Streep

Ne zaman bir deprem olsa aklıma hep Meryl Streep gelir. Anlatayım.

Devamını Oku 07.02.2023

Meloni’nin ilk 100 günü

İtalya’nın ilk kadın Başbakanı Faşizm yanlısı Giorgia Meloni ve merkez sağ koalisyon ortakları 22 Ekim’de yemin ettikten sonra iktidardaki ilk 100 gününü tamamladı.

Devamını Oku 03.02.2023

Zelenski İtalya’yı ikiye böldü

Son yazımda Vakıfbank voleybol takımının Afro -İtalyan oyuncusu Paola Egonu’nun Sanremo Şarkı Festivali’inde bir geceliğine sunuculuk yapacağını duyurmuştum. Bu arada pasör çaprazı smaçörün alacağı ücre tte belli oldu. 25 bin Euro.

Devamını Oku 29.01.2023

<!—->

{$ item.Title $}

{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ photo.Metadata.Title $}

<!–

–>

{$ photo.Metadata.Title $}

<!—->

0%Ana Sayfaya Yönleniyorsunuz…

Demirören Tv Holding A.Ş. – CNN ™ CNN Inc. A WarnerMedia Company.
All Rights Reserved.

LG

MD

SM

XS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu