SON DAKİKA

YKS SONUÇLARI 2024 SORGULAMA sonuc.osym.gov.tr: YKS sonuçları nasıl öğrenilir, sorgulanır?

YKS SONUÇLARI 2024 SORGULAMA sonuc.osym.gov.tr: YKS sonuçları nasıl öğrenilir, sorgulanır
expand

KAYNAKCnnturk.com

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyordu. 8-9 Haziran’da düzenlenen AYT, TYT ve YDT oturum sonuçları üniversite adaylarının gündemindeydi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre Üniversite Sınavı 2024 YKS sonuçları açıklandı. 2024 YKS Tercih Kılavuzu’nun açıklamasının ardından da üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Öğrenciler YKS’den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecekler. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar sonuçların açıklandığını duyururken sosyal medya hesabından; “Milyonlarca adayımızın ve ailelerinin heyecanla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilir. Sonuçların herkes için hayırlı olmasını dilerim. Şimdi tercih dönemiyle birlikte yeni bir heyecan başlıyor” dedi.

YKS 2024 SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI ÖSYM

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercihleri için tarihlerin de kısa süre içinde duyurulması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda tercihler, sınav sonuçlarının açıklanmasından yaklaşık bir hafta sonra başlamıştı​. Geçen sınav sonuçlarının 20 Temmuz’da duyurulduğu ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz’da başladığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesi öngörülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu