SON DAKİKA

Yine lobicilik skandalı: Hedef Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın eşi!

KAYNAKCNN TÜRK

AVRUPA PARLAMENTOSU BAŞKANI’NIN EŞİ HEDEFTE

Avrupa Parlamentosu yeni bir lobicilik iddiasıyla sarsıldı. Bu kez hedefteki isim, parlamentonun başkanı Roberta Metsola’nın eşi Ukko Metsola. Metsola’nın Avrupa Parlamentosu içinde lobicilik faaliyetleri yürüttüğü iddia edildi.

Politico haber sitesi, Haziran’da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından yenilenen parlamentonun açılışına bir ay kala, Strasbourg’da tartışma yaratacak bir dosya yayınladı. Politico, AP başkanlığına yeniden seçilen Roberta Metsola’nın, bir gemicilik firmasının lobicisi olan eşi Ukko Metsola aracılığıyla parlamentoda çıkar sağladığı şüphesini ortaya attı.

“KOCASININ GERÇEK ETKİSİNE DAİR ŞÜPHELER”

Avrupa Parlamentosu Başkanı’nın birçok resmi gezide kendisine eşlik eden eşinin, “dünyanın en büyük ikinci yolcu gemisi şirketi olan Royal Caribbean Grubu’nun ana Avrupalı lobicisi olduğunu” yazdı.

Politico sitesinin araştırmasına göre, Roberta Metsola eşinin mesleğini gizleyerek herhangi bir kuralı ihlal etmedi. Ancak Politico, Maltalı çiftin şeffaflık konusundaki eksikliğini eleştirdi.

Brüksel’de alınan kararlarda “kocasının gerçek etkisine dair şüpheler” yazan Politico, “örneğin çevre konusunda Ukko Metsola, çevreyi en çok kirleten şirketlerden birisi olan Royal Caribbean Grubu’nun, ekolojik dönüşümünü finanse etmek için Avrupa fonları elde etmeye çalıştı” iddiasına yer verdi. Politico’nun sorularını yanıtlayan Roberta Metsola’nın ekibi ve eşi, “herhangi bir çıkar çatışmasını” reddetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu