VİDEO HABER

Yıla bağlı emeklilik avantajları… Yüksek maaş için tarihe dikkat edilmeli!

KAYNAKCNN TÜRK

Prim gün sayısını tamamlayan kişiler emeklilik hakkını kazanıyor. Emeklilik kapsamında şartları yerine getiren kişiler verecekleri dilekçeyle emekli olabilecekler.

HANGİ YILDA EMEKLİLİK DAHA AVANTAJLI OLUYOR?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen;

–          “Emekli aylığında 2024’te mi, 2025’te mi avantajlı olduğu belirlenmesi için verilere bakılması gerekiyor. TÜFE’nin yüzde 41.5 olacağı tahmin ediliyor. Aynı yıl içerisindeki büyüme hızının yüzde 3.5 olacağı tahmin ediliyor. Bu tahmini veridir. 2024 yılında aylık talebinde bulunanlar, 2025 yılında bulunanlara göre yüzde 30-35 oranında avantajlı görünüyor. Yani 30 Aralık’a kadar başvuru yapanlar herhangi bir düzenleme yapılmazsa yüzde 30 daha fazla aylık alacaklar”

Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı farkı azaltmak için formüller üzerinde çalışıyor.

–          “2024-2025 arasındaki farkı en aza indirilmesi amaçlanıyor ya da tamamen ortadan kaldırılması. Tamamen ortadan nasıl kaldırılır? 2025’te çıkacak farkı göz ardı edip 2024 bağlamında kişilere maaş bağlanılabilir. Son üç yılın ortalama enflasyonu alınabilir. Yüzde 20’luk bir fark değil, örneğin yüzde 10’luk farka düşürülebilir”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu