SAĞLIK

Yeni tehlike süper bakteri mi? 2050’ye kadar 40 milyon kişi ölebilir!

Uzmanlar uyardı, antibiyotiğe dirençli güçlü bakteriler yayılmaya başladı. Hatta o kadar hızlı yayılmaya başladı ki bu 2050 yılına kadar 40 milyon kişiyi hayattan koparabilir.

Dünya çapında yürütülen araştırmalar hastane mikrobu olarak da bilinen süper bakterinin endişe verici boyutlarda güçlendiğini ortaya koydu. Farklı ülkelerden bir araya gelen uzmanların oluşturduğu araştırma ekibi, 204 ülkede 30 yıllık hasta kayıtları incelendi. Hastaların ne sıklıkta hastalığa kapıldığı, bağışıklık sisteminin gücü, yaş aralıkları ve kan tahlilleri mercek altına alındı. Ortaya çıkan sonuçlar ise oldukça çarpıcı.
Antibiyotiğe dirençli bakteriler nedeniyle gerçekleşen ölümlerin özellikle 70 yaş üstü hastalarda yüzde 80 arttığı tespit edildi.

Araştırmaya dair endişe verici bir başka nokta ise süper bakteriye hiçbir ilacın etki etmeyeceği. Çünkü çok güçlüler. İngiltere merkezli The Lancet isimli bir tıp dergisinde yayınlanan araştırma, gelecek 25 yıl içinde söz konusu vakaların yüzde 70 oranında artacağını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu