TÜRKİYE

Yeni eğitim dönemi yasakları neler?

KAYNAKCNN TÜRK

Öğrenci ve öğretmenler 2 hafta sonra ders başı yapacak. Yeni eğitim ve öğretim dönemi 9 Eylül’de başlayacak.

Yeni dönemde öğrenci ve öğretmenlerin uyması gereken bazı kurallar var. O kurallardan en önemlisi cep telefonu yasağı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı yeni dönem genelgesinde, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen cep telefonu yasağının bu yıl da uygulanmaya devam edeceği belirtildi.

Yeni eğitim dönemi yasakları neler

“Bir önceki yıl başlattığımız öğrencilerimizin sınıf içinde cep telefonu bulundurmamalarına yönelik uygulamaya devam edilecek okul içinde dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanılmamasına yönelik tedbirler alınacaktır.” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacağı ve bu hususta öğrencilere ve velilere gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı da vurgulandı.

Sınıflarda cep telefonu yasağı, geçtiğimiz yıl hayata geçirilmişti. Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden öğretmenlerine teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamak adına sınıfa telefonla girmeyeceğini söylemişti. İşte bu uygulama, yeni eğitim öğretim döneminde de devam edecek.

Yeni eğitim dönemi yasakları neler

Ayrıca Bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılan kitaplar dışında başka bir kaynak bu yıl da kullanılamayacak.

Ve mezuniyetlerde de velilere ve okullara külfet olacak etkinliklerden kaçınılacak. Etkinlikler için önceden izin alınarak okulların, ya da il ve ilçe müdürlüklerinin uygun mekan ya da alanları kullanılacak. Okul ya da kurum dışındaki mekanlarda mezuniyet etkinliği gerçekleştirilemeyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu