SON DAKİKA

Yellen: Büyümeyi teşvik için kamu yatırımları önemli

Yellen: Büyümeyi teşvik için kamu yatırımları önemli
expand

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin‘in geniş çaplı devlet sanayi sübvansiyonları modelinin dünya için kabul edilemez olduğunu belirtti. New York Ekonomi Kulübü’nde konuşan Yellen, geleneksel Cumhuriyetçi “arz yönlü ekonomi” modelinin yatırımları teşvik etmek için aşırı vergi indirimlerine dayandığını ve yeterince işçiye fayda sağlamadığını vurguladı.

Yellen, “Hükümetin dayattığı ağır merkezi planlamanın sürdürülebilir bir ekonomik strateji olmadığını deneyimlerimizle öğrendik. Ancak kamu altyapısı, eğitim ve iş gücü eğitimi ile devlet destekli temel araştırmaların önemini göz ardı eden geleneksel arz yanlı ekonomi de öyle” dedi. Ayrıca, zenginlere yönelik vergi indirimleri ve deregülasyonun “ulusun geneli için büyüme ve refahı” artırmadığını ifade etti.

Yellen, Başkan Biden ile birlikte geliştirdikleri ekonomik stratejinin, sadece kamu veya özel sektör tarafından yürütülemeyeceğini belirtti. “Modern arz yanlı ekonomi” olarak adlandırdığı bu doktrinin, iş dünyası için destekleyici bir ortam yaratmak ve özel sektör yatırımlarını teşvik etmek amacıyla kamu müdahalelerini gerektirdiğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu