SON DAKİKA

Yargıtay’dan maaş gecikmesi kararı | Video Haber

KAYNAKCNN TÜRK

Yargıtay ise milyonlarca işçiyi ilgilendiren kritik bir karar verdi. Dava konusu olay Ankara’da yaşandı. Bir şirkette proje yöneticisi olarak çalışan ve 2019 yılında maaşının 20 günden fazla gecikmesini gerekçe göstererek işten ayrılan kişi, iş akdini haklı nedenle feshettiğini ileri sürdü. Kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ve fazla çalışma ücreti alacaklarının faizi ile ödenmesi için iş yerine dava açtı.

İlk derece mahkemesi, davacının daha önceki aylara ilişkin ücretlerinin ayın başında ödendiğini belirtti. Ancak nisan ayı ücretinin sözleşmesinin feshinden 5 gün sonra 28 Mayıs 2019’da ödendiğini kaydetti.

Mahkeme, kanunda öngörülen 20 günlük süreden sonra ücretinin ödenmesi nedeniyle davacının kıdem tazminatına hak kazandığına hükmetti.

Karar sonrası davalı işveren ise süreci istinafa taşıdı. Ücretin sadece bir kereye mahsus olarak gecikmiş olmasının haklı fesih sebebi sayılamayacağını savundu.

Bölge Adliye Mahkemesi, ilk derece mahkemesinin kararını yerinde bulurken, işverenin istinaf başvurusunu reddetti. Bunun üzerine ise işveren de kararı temyiz etti.

Temyiz incelemesi sonucunda Yargıtay 9’uncu Hukuk Dairesi, işçinin ücretinin bir kereye mahsus dahi olsa gecikmesinin, işçi açısından haklı fesih sebebi sayılacağına hükmetti. İlk derece mahkemesinin kararını onadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu