TÜRKİYE

Yağışların yönü Batı’ya kayıyor! Türkiye’de bu kış nasıl geçecek?

KAYNAKCNN TÜRK

Yurt genelinde kimi zaman sağanak, kimi zaman da bunaltıcı sıcaklar etkili oluyor. Yaz ayları sona erdi, ancak sıcak havalar etkili olmaya devam ediyor.

 CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen detayları anlattı.

–          “Sıcaklıklar gene yaz değerlerinin bir tık altında. Sonbahar değerlerinin bir tık üzerinde devam ediyor. İstanbul’da 25 dereceye varan sıcaklıklar var. İç Anadolu’da sıcaklar ortalamanın üstünde, tatil yerlerinde Ege ve Akdeniz’de ise yaz değerlerinde devam ediyor”

Meteoroloji uzmanları uyardı. Önümüzdeki haftadan itibaren yurdun batısında sağanak etkili olacak.

–         “Cumartesi günü Marmara’dan bir yağış geliyor. Bu yağış Marmara’da kuvvetli yağışlara neden olabilir. Bu yağışlı kütle ya İstanbul Batı Karadeniz bölgesinde Sakarya, Düzce, Bursa civarlarında cumartesi günü kuvvetli yağışlar olabilir”

TÜRKİYE’DE BU KIŞ NASIL GEÇECEK? İSTANBUL’A KAR BEKLENİYOR MU?

–          “Kar yağışına baktığımız zaman Anadolu’da geçen sene kar yağışı olmuştu. Bu biraz daha batıya doğru geleceğine hatta Marmara’nın güneyi ve doğusunda kar yağışını görülebileceği, İstanbul’da kar yağacak. İstanbul’da belki ocak ayının ilk haftası veya ilk 15’şinde bir-iki gün havada karı görebileceğiz ama yerde görür müyüz o da belli değil”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu