YAZARLAR

Ya göründüğün gibi ol ya da…

Ya da, olduğun gibi görün… “Yemeyle, içmeyle ne alakası var?” diyorsunuz di mi bu sözün. Haklısınız pek alakası yok(tu) düne kadar ama artık var. Çünkü teknoloji, iletişim öyle yerlere geldi ki, bi yerde gördüğünü tam alayım diyorsun, maalesef gördüğünle alakası yok. Meseleyi açayım biraz. Efendim son günlerde hararetle dijital dünya ile küçük ama lezzetli mekanların burada nasıl yer almaları gerektiği konulu bir sunum hazırlıyorum.

Özellikle sosyal medyada yer almalı mı, almamalı mı, yoksa büyümeliler mi, dükkan, ürün çeşitliliği, müşteri ilişkileri konulu bir sunum bu. Ve en önemlisi de şu anda nasıllar, nasıl olmak istiyorlar? Şimdi devam edelim. Sanıyorum üç yıldır Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun davetiyle Akhisar lezzetlerini keşfediyoruz. Her seferinde de yepyeni tatlar, enteresan hikayeler ve bambaşka insanlar ekleniyor listemize.

Size birinden bahsetmek istiyorum. Nursevcan Helva’nın sahibi Alican Kocamüminler. Yanılmıyorsam ilk lezzet turumuzda tanımıştık Alican Usta’yı. Tamamen amatör bir ruhla, heyecan içinde karşılamıştı bizi. Sıcak helva yapımını baştan sona anlatmıştı. Tüm influencerlar videolarını çekerken bi yandan da Alican ustaya sosyal medya kullanımı ile ilgili minik minik bilgiler veriyordu. Hatta dükkanına yaptırdığı ışıklı tabelayı ivedi sökmesini bile istediler. Açık söylemem gerekirse o gün Alican ustanın bunları kulak arkası yaptığını düşünmüştüm. Öyle değilmiş!

Londra, Moskova’ya helva

Usta o gün ve sonrasında, kendisine aktarılan her tavsiyeyi tek tek uygulamış. Sonra ne mi olmuş? Şu anda baştan beri olması gerektiği gibi, kendisi gibi görünen bir dükkanı var. İçi helvadan çok samimiyet, dürüstlük kokan bi dükkan hem de… İki kızı ve eşiyle birlikte tam bir aile işletmesi burası. Sonra, sosyal medyayı amacına uygun kullanan, karşılığını da fazlasıyla alan, bunu gördükçe de kendini geliştiren bir Alican usta var artık.
Küçücük işletmesinin çehresini değiştirmeden, bayilere bölünüp samimiyetini yitirmeden, sosyal medyayı verimli kullanıp dünyaya açılan bir Nursevcan Helva var Akhisar’da… Yurdun dörtbir yanından sipariş alırken dünyanın dörtbir yanına, Londra’ya, Moskova’ya sipariş yollayan bi helvacı olmayı başarmış Nursevcan Helva. Hem de bunu, göründüğü gibi olup, olduğu gibi görünerek başarmış… Yolunuz Akhisar’a düşerse selam götürün benden de ustaya, şansınız varsa sıcak helvasından yiyin… Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu