SON DAKİKA

Video | Ukrayna ordusu Rusya’nın Kursk şehrine girdi

KAYNAKCNN TÜRK

Savaşın başından bu yana savunma pozisyonunda olan Ukrayna, geçtiğimiz günlerde doğudan Rusya topraklarındaki Kursk şehrine saldırdı. Savaşta yeni bir cephe açıldı.

İki buçuk yıldır Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile Herson ve Zaporijya civarında devam eden savaş, son zamanlarda Ukrayna’nın kuzeyinde Rusya sınırında da yoğunlaştı.

Video | Ukrayna ordusu Rusyanın Kursk şehrine girdi

6 Ağustos sabah saatlerinde Ukrayna ordusuna bağlı yüzlerce kişiden oluşan bir birlik, tank ve zırhlı araçlarla sınırdan geçerek Rusya’nın Kursk bölgesine girdi. Nikolayevo-Daryino ve Oleşnya yerleşim birimleri üzerinden Rusya içlerine ilerleyen Ukrayna askerleri Rus ordusu ile çatışmalara başladı.

Çatışmaların hemen ardından en az 50 Rus askerinin Ukraynalı askerler tarafından esir alındığı görüntüler yayınlandı.

Video | Ukrayna ordusu Rusyanın Kursk şehrine girdi

Takviye Ukrayna birliklerinin gelmesini önlemek için Rus savaş uçakları, Ukrayna’nın Sumi bölgesine hava saldırıları düzenledi.

Binlerce kişi çatışma alanından tahliye edildi, bölgede ‘acil durum’ ilan edildi.

Rus Savunma Bakanı Yardımcısı Gerasimov, Ukrayna’nın bine yakın askerle sınır birliklerinin mevzilerine saldırı düzenlediğini, açılan karşı ateşte yaklaşık 100 Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Video | Ukrayna ordusu Rusyanın Kursk şehrine girdi

Ukrayna’nın hedefinin Kursk Nükleer Santrali’ni ablukaya ya da kontrol altına almak olduğu öne sürülüyor. İddiaya göre Ukrayna, Kursk Santrali’ni kontrol ederse savaşın başında Rusya’nın Ukrayna’da el koyduğu Zaporijya Nükleer Santrali ile takası gündeme getirebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu