SON DAKİKA

VİDEO | Putin’den Kursk açıklaması: ”Haydutların icabına bakacağız”

KAYNAKCNN TÜRK

”KURSK OPERASYONU BAŞARISIZ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna birliklerinin Rus bölgesi Kursk’taki operasyonuna ilişkin konuştu;

 ”Tabii bu insanlarımızı endişelendiriyor. Özellikle Kursk bölgesindeki halkımız zor zamanlar geçiriyor. Ancak düşmanın, Donbas’taki Rus güçlerini durdurma operasyonu başarılı olmadı, başaramadılar.” dedi.

“UKRAYNA’NIN DOĞUSUNDA İLERLİYORUZ”

Rus lider, Ukrayna’nın Kursk operasyonunun, Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’taki ilerleyişini engelleyemediğini söyledi. Hatta Donbas’ta uzun zamandır bu kadar hızlı bir ilerleme yaşamadıklarını belirtti;

”Üstelik artık mesele 200 ya da 300 metre ilerlemek değil, Donbas’ta uzun zamandır bu kadar hızlı ilerlememiştik. Rus silahlı kuvvetleri, 200-300 metrelik değil, 200-300 kilometrekarelik bölgelerin kontrolünü ele geçiriyor.”

“HİÇBİR ZAMAN BARIŞI REDDETMEDİK”

Putin, söz konusu gelişmeler bittiğinde ise barış görüşmelerine geçilmesi gerektiğini söyledi. “Biz barışı hiçbir zaman reddetmedik” dedi. Ancak Kursk saldırısına sert yanıt geleceğinin de sinyalini verdi;

”Bundan sonra sözde kalmadan, icraatta da barış görüşmelerine geçilmesi ve bu sorunların barışçıl yollarla çözülmesi isteğinin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Biz hiçbir zaman barışı reddetmedik. Ancak elbette Kursk topraklarına giren bu haydutların icabına bakacağız, sınır bölgesinde istikrarsızlaştırma girişimleri ile ilgileneceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu