SON DAKİKA

Video | Kuzey Kore’den nükleer gözdağı

KAYNAKCNN TÜRK

Kuzey Kore nükleer tehditlerini artırmaya devam ediyor. Devlet medyası uranyum tesisini gezen Devlet Başkanı Kım Yong-Un’un fotoğraflarını paylaştı. Kim’in dolaştığı tesis, nükleer malzeme üretiminde kullanılan, uzun silindirik makinelerle dolu parlak, steril bir depolama alanı.

Video | Kuzey Koreden nükleer gözdağı

ABD basını, Kuzey Kore liderinin dolaştığı tesiste yasadışı nükleer silahlar üretildiğine dikkat çekti. Ancak devlet medyası, Kim’in silah üretiminin artırılması için uzun vadeli planın geliştirilmesi emri verdiğini kaydetti.

Video | Kuzey Koreden nükleer gözdağı

Kım Yong-Un ülkenin nükleer cephaneliğinin ABD ve müttefiklerinden gelen tehditlerle mücadelede hayati önem taşıdığını belirterek, işçileri taktik nükleer silahlar için daha fazla malzeme üretmeye çağırdı. Silahların öz savunma ve önleyici saldırı kabiliyeti için gerekli olduğunu söyledi.

Kuzey Kore’nin kuruluşunun 76. yıldönümünü kutlamalarında da Devlet Başkanı Kım Yong-Un “Kuzey Kore’nin nükleer kapasitesi yenilenecek ve katlanarak gelişecek” demişti.

Video | Kuzey Koreden nükleer gözdağı

Kuzey Kore’nin nükleer silahlarının sayısına ilişkin tahminler büyük ölçüde farklılık gösteriyor. Ülkenin 90’a kadar nükleer savaş başlığı inşa etmeye yetecek kadar parçalanabilir malzeme üretmiş olabileceği tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu