DÜNYA

VİDEO | Kızıldeniz’de vurulan gemi hala yanıyor: ”1 milyon varil petrol denize sızabilir!”

KAYNAKCNN TÜRK

HUSİLER PETROL TANKERİ VURDU

Yemenli Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan bandıralı petrol tankerini vurmuştu. Tankerdeki yangın hala söndürülemedi.

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Patrick Ryder, ”Sounion şu anda Kızıldeniz’de hareketsiz bir şekilde duruyor, yanıyor ve petrol sızdırıyor gibi görünüyor, bu da hem seyir tehlikesi hem de potansiyel bir çevresel felaket oluşturuyor.” dedi.

VİDEO | Kızıldenizde vurulan gemi hala yanıyor: 1 milyon varil petrol denize sızabilir

Petrol tankeri Sounion’da yaklaşık 1 milyon varil ham petrol bulunuyordu. Pentagon’a göre günlerdir yanan gemi petrol sızdırıyor olabilir.

Patrick Ryder, ”Husiler bu saldırıları Filistin halkına destek için düzenlediklerini iddia etseler de, eylemleri bunun aksini kanıtlıyor. Aslında bunlar, küresel ve bölgesel ticareti istikrarsızlaştırmaya devam eden pervasız terör eylemleridir.” ifadelerini kullandı.

DENİZE SIZAN PETROL DÜNYAYI ETKİLEYEBİLİR

Pentagon, sızabilecek petrolün 1989’da Alaska’da 257 bin varil petrolün denize karıştığı Exxon Valdez felaketinin dört katı büyüklükte bir felakete neden olabileceğini ifade ediyor.

VİDEO | Kızıldenizde vurulan gemi hala yanıyor: 1 milyon varil petrol denize sızabilir

Sounion, Atina merkezli Delta Tankers şirketine ait Husiler tarafından vurulan üçüncü tanker oldu. Husi militanlar, Delta Tankers’in “işgal altındaki Filistin limanlarına girme yasağını ihlal ettiğini” söyleyerek saldırıyı gerekçelendiriyor.

VİDEO | Kızıldenizde vurulan gemi hala yanıyor: 1 milyon varil petrol denize sızabilir

Sounion tankeri ilk olarak küçük botlardan açılan ateşle vuruldu. Ardından tanımlanamayan üç roket gemiye isabet etti ve yangına neden oldu. Hasar alan geminin motorları çalışmıyor. Ancak tankerdeki 25 kişilik mürettebat ve 4 güvenlik personeli kurtarılarak Cibuti’ye götürüldü.

Husilerin saldırılarının başlangıcından bu yana gemi rotaları çok değişti. Neredeyse Süveyş Kanalı’nın tamamlanmasından bu yana hiç kullanılmayan Ümit Burnu, artık gemilerin güzergahı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu