SON DAKİKA

VİDEO | Husiler yeni görüntü yayınladı: Petrol tankeri böyle patlatılmış!

KAYNAKCNN TÜRK

KIZILDENİZ’DE YUNAN PETROL TANKERİ BÖYLE PATLATILDI

Yemen’deki Husiler, geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz’de hedef aldıkları Yunan petrol tankerinin yeni görüntülerini paylaştı. Saldırı, Husilerin 7 Ekim’den bu yana Kızıldeniz’de gerçekleştirdiği en büyük saldırı olarak değerlendirildi.

VİDEO | Husiler yeni görüntü yayınladı: Petrol tankeri böyle patlatılmış

Husiler petrol tankerine silahlarla, roketler ve bir insansız hava aracı botuyla saldırdığında, gemide yaklaşık 150 bin ton ham petrol bulunuyordu. ABD ordusu, Çarşamba günü Husilerin gemiyi kurtarılmasına izin verebileceklerini öne sürdüğünü , ancak ardından daha önce terk edilmiş gemiye ulaşmaya çalışan mürettebatı engellediğini söyledi.

VİDEO | Husiler yeni görüntü yayınladı: Petrol tankeri böyle patlatılmış

“İSRAİL İÇİN ZAMANLAMA SÜRPRİZ OLACAK”

Gemideki patlamalar, Kızıldeniz’i büyük bir petrol sızıntısı riskiyle karşı karşıya bıraktı. Husilerin lideri Abdulmelik El-Husi, Kızıldeniz’deki saldırılarına ilişkin hedef alınan Yunan gemisi de dahil olmak üzere nitelikli saldırılar gerçekleştirdiklerini dile getirdi;

VİDEO | Husiler yeni görüntü yayınladı: Petrol tankeri böyle patlatılmış

“Bu hafta, deniz kuvvetleri, yasağı ihlal eden ve İsrail düşmanına kargo taşıyan Sounion gemisine izinsiz girme operasyonu da dahil olmak üzere birkaç önemli operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyon cesurcaydı.”

İsrail’in Temmuz ayında ülkenin batısındaki Hudeyde Limanı’na düzenlediği saldırı için ise, misilleme hazırlıklarının sürdüğü belirtti ve ekledi, “Müdahale hazırlıklarımız devam ediyor ve zamanlaması düşman için sürpriz olacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu