SON DAKİKA

Video Haber | Yunan gemisi böyle vuruldu! 7 Ekim’den bu yana: ”GERİLİM”

KAYNAKCNN TÜRK

HUSİLER YUNAN GEMİSİNİ VURDU

Kızıldeniz’de 7 Ekim 2023’te başlayan ve o tarihten bu yana devam eden gerilim sürüyor. Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan’a petrol taşıyan “Sounion” isimli gemiye saldırdı. Husiler, saldırı ile birlikte alevler içinde kalan geminin görüntülerini paylaştı. Kamera arkasındaki sevinç ise şöyle duyuldu: “Allah-u Ekber! Allah-u Ekber!” 

Video Haber | Yunan gemisi böyle vuruldu 7 Ekimden bu yana: GERİLİM

Hedef alınan gemide art arda patlamalar yaşandı. Gemide başlayan yangın günler sonra söndürülebildi. Gemideki mürettebat boşaltıldı, ancak 150 bin ton yakıt taşıyan geminin petrol sızdırmasından büyük endişe duyuluyor.

HEDEF ALINAN GEMİDEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öyle ki, Dışişleri Bakanlığı, Yunan bandıralı petrol tankerinden kaynaklanabilecek herhangi bir ekolojik felaketin önlenmesine yönelik görüşmeler kapsamında Suudi yetkililer ile temas halinde olduklarını söylemişti.

Video Haber | Yunan gemisi böyle vuruldu 7 Ekimden bu yana: GERİLİM

Husiler, 21 Ağustos’ta, Sounion adlı Yunan gemisini “İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği” gerekçesiyle hedef aldıklarını duyurmuştu. Kızıldeniz’de yaşanan gerilim küresel deniz ticaretini de doğrudan etkiliyor. Gemiler daha uzun süreli rotaları tercih ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu