SON DAKİKA

Video Haber | Uzman isim anlattı: Kur korumalı mevduatın avantajı kaldı mı?

KAYNAKCNN TÜRK

Kur korumalı mevduat avantajları kalktıkça, çıkış hızlandı. Türk lirası mevduatı 67 ayın zirvesine çıktı.

1 Ocak itibarıyla Türk lirasıyla kur korumalı mevduat hesabı açılamıyor. Ayrıca kur korumalı mevduat sisteminde hesap açabilmeniz için 31 Mart tarihinden önce döviz hesabınızın bulunması gerekiyor.

Posta Gazetesi Ekonomi Müdürü Bilal Emin Turan detayları şu ifadelerle anlattı;

“KKM sisteminden çıkışın bundan sonra da hızlanarak devam etmesi bekleniyor. Zaten ekonomi yönetimi de bir süre sonra KKM’yi tamamen ortadan kaldırmayı planlıyor. Şu ana kadar kur korumalı mevduatlardan elde edilen faiz kazancından ‘sıfır stopaj’ alınıyordu. Yani vergi alınmıyordu. 1 Ağustos itibarıyla bu istisna ortadan kalkacak. Dolayısıyla yüzde 7,5’luk kesinti söz konusu olacak. Bunda KKM’nin avantajı tamamen ortadan kalkmış olacak”

İŞTE 100 BİN LİRALIK BİR BİRİKİM İÇİN ÖRNEK BİR HESAPLAMA;

“100 bin lirayı bugün kur korumalı mevduat yaptığınız zaman, yıl sonuna kadar 13 bin 533 lira gelir elde ediyorsunuz. Günlük fonlara koyduğunuz zaman yaklaşık 19 bin 62 liralık gelir elde ediyorsunuz. Yıllık yüzde 48 faizle bunu faize koyduğunuz zaman 18 bin 560 lira gelir elde ediyorsunuz. Yıllık yüzde 50 faizle bunu mevduata yatırdığınız zaman 5 ayda 19 bin 334 liralık gelir elde ediyorsunuz. Nereden bakarsanız bakın günlük fonların ve mevduatın kur korumalı mevduattan 5-6 bin lira daha fazla getiri sunduğunu görüyorsunuz”

Video Haber | Uzman isim anlattı: Kur korumalı mevduatın avantajı kaldı mı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu