SON DAKİKA

Video Haber | Ukrayna’da peş peşe istifalar! ”Yeni bir enerjiye ihtiyacımız var”

KAYNAKCNN TÜRK

UKRAYNA’DA BAKANLAR TEK TEK İSTİFA ETTİ

Ukrayna’da Rus işgalinin başladığı günden bugüne en büyük kabine değişikliği yaşanıyor. Beş bakanın istifa etmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da istifasını duyurdu.

Ukraynalı bakan, Şubat 2022’den bu yana başkent Kiev’in Batı ile ilişkilerinde önemli rol oynamış, F-16 savaş uçaklarının alımı ile ilgili tüm müzakerelere katılmıştı. İstifasını parlamentoya sunan isimler arasında silah üretiminden sorumlu Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksander Kamşin de dikkat çekiyor.

“YENİ BİR ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise yaşanan istifaların ardından bir açıklama yaptı ve “Yeni bir enerjiye ihtiyacımız var” dedi;

Video Haber | Ukraynada peş peşe istifalar Yeni bir enerjiye ihtiyacımız var

”Dört buçuk yıldır Ukrayna için, Ukraynalılar adına çalışan bakanlara ve tüm kabine ekibine çok minnettarım ve bunların bir kısmı beş yıldır bizim bakanımızdı. Artık yeni bir enerjiye ihtiyacımız var.”

Savaşın gölgesinde yaşanan büyük kabine değişikliği ise bitmiş değil. Zelenski’nin partisinden bir milletvekili, kabinenin yarısının tamamen değişeceğini söyledi.

DONBAS’TA İLERLEYEN RUSYA’DAN BİR YENİ SALDIRI

Başkent Kiev’de kabine değişiklikleri yaşanırken, Donbas’ta büyük bir ilerleme kaydeden Rusya, Polonya sınırındaki batı kentic’i hipersonik füzelerle vurdu.

Ukraynalı yetkililere göre, saldırıda okullar, hastaneler ve kent merkezindeki binalar hedef alındı. Saldırıda can kayıpları yaşandı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu