SON DAKİKA

Video Haber | Trump’ın ekibinden İran’a ilginç suçlama : ”Kampanyalara siber saldırı!”

KAYNAKCNN TÜRK

TRUMP’IN EKİBİNDEN İRAN’A SUÇLAMA

Kasım ayında gerçekleştirilecek 2024 ABD seçimleri yaklaşırken, yeni bir iddia Cumhuriyetçilerin adayı eski ABD Başkanı Trump’ın ekibinden geldi. Trump’ın kampanya ekibi, İran’ı kampanyalarına yönelik siber saldırı gerçekleştirmekle suçladı.

Ekip, bazı iç yazışmalarının hacklendiğini ve bundan İran hükümetinin sorumlu tutulduğunu bildirdi. Ekip, Trump ile İran arasındaki geçmiş düşmanlıklara atıfta bulundu.

“ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ İRAN’IN KARIŞMADIĞI BİR İÇ MESELEDİR”

Bir ABD’li teknoloji şirketindeki araştırmacılar, İran hükümetiyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının haziran ayında ABD seçimlerinde görev alan “üst düzey bir yetkilinin” hesabına girmeye çalıştığını duyurmuştu. Bilgisayar korsanlarının eski bir siyasi danışmana ait bir hesabı ele geçirdiği ve ardından yetkiliyi hedef almak için kullandığı öne sürülmüştü.

İran’ın BM’deki temsilciliğinden yapılan açıklamada, “ABD başkanlık seçimi İran’ın karışmadığı bir iç meseledir” denildi. Eski ABD Başkanı Trump görevdeyken İran ile ilişkiler gergin seyretti. Trump, Temmuz ayında bir suikast girişiminden kurtuldu. CNN, girişimden önceki ay ABD’nin Trump’a karşı bir İran komplosu hakkında istihbarata sahip olduğunu bildirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu