SON DAKİKA

Video Haber | Trump ”seçime hile karıştırdı” iddiası!

KAYNAKCNN TÜRK

TRUMP’A SEÇİMİ DEĞİŞTİRME PLANI DAVASI

Savcılık, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sonuçlarını değiştirmeye çalıştığına dair davayla ilgili yeni bir iddianame hazırladı. Özel Yetkili Savcı Jack Smith, seçimlerin sonucunu tersine çevirme girişimleriyle ilgili iddianamesinde Anayasa Mahkemesi’nin “başkanların dokunulmazlığına” hükmettiği noktaları çıkardı.

Video Haber | Trump seçime hile karıştırdı iddiası

İddianame, ilkiyle aynı suçlamaları içeriyor; ancak Anayasa Mahkemesi’nin eski başkanlara geniş çapta dokunulmazlık tanıyan görüşünün ardından, Trump’a yönelik iddiaları daraltıyor.

“MÜTTEFİKLERİNE SONUÇLARI DEĞİŞTİRMESİNİ SÖYLEDİ”

İlk iddianamede en çarpıcı suçlama, Trump’ın, Joe Biden’ın galip çıktığı çekişmeli eyaletlerde seçim sonucunu değiştirmek için müttefikleri tarafından düzenlenen bir plana katıldığıydı.

Trump’ın, dönemin Başkan Yardımcısı Mike Pence’e seçim sonuçlarını onaylamaması için baskı yapmaya çalıştığı iddiaları da korundu.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı açıklamada, yeni iddianameyi “bir çaresizlik eylemi” ve “ölü bir cadı avını yeniden canlandırma çabası” olarak nitelendirdi.

“ESKİ İDDİANAMEYİ MAKYAJLIYORLAR”

Başkan Yardımcısı adayı JD Vance, yeni iddianameye tepki gösterdi;

Video Haber | Trump seçime hile karıştırdı iddiası

”Tamamını okumadım ama görünüşe göre Jack Smith yaptığını yapıyor. Seçimi etkilemek için bu saçma davaları açıyor. Önceki iddianameyi makyajlıyor. Yüksek Mahkeme’nin davayı reddetmesinin nedeni, bunun başkanın resmi işlemlerini kapsadığını söylemeleriydi, tabii ki, başkanın bu resmi işlemleri yürütmede dokunulmazlığı vardır.” dedi.

Trump, 2020 seçimlerini ABD Başkanı Joe Biden’ın kazandığını öğrendiğinde sosyal medyadan “Seçimi durdurun” paylaşımı yapmış, sonrasında yüzlerce taraftarı Kongre’yi basmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu