SON DAKİKA

Video Haber | Terör neden TUSAŞ’ı hedef aldı?

KAYNAKCNN TÜRK

MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN’IN MİMARI TUSAŞ

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesi terör saldırısının hedefi olan Türk savunma ve havacılık sanayisinin lider şirketlerinden TUSAŞ, son yıllarda çok önemli projelere imza attı.

Video Haber | Terör neden TUSAŞı hedef aldı

1973’te kurulan TUSAŞ, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hava araçlarının tasarım, üretim ve modernizasyonunun yanı sıra ihracat faaliyetleri yürütüyor. Şirketin koordinasyonunda üretilen Atak helikopterleri, T70 helikopterler, Anka ve Aksungur insansız hava araçları gibi hava platformları terörle mücadelede güvenlik güçlerine hizmet veriyor.

Video Haber | Terör neden TUSAŞı hedef aldı

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN HAVA GÜCÜNÜ TUSAŞ GELİŞTİRİYOR

Hürkuş Temel Eğitim Uçağı, Hürjet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, Gökbey Genel Maksat Helikopteri gibi ürünleri ve insansız savaş uçağı Anka III’ün testleri de yoğun şekilde sürüyor. Şirketin en önemli projelerinden biri de yapım süreci devam eden milli muharip uçak Kaan, ülkenin havacılık tarihi açısından önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor.

Video Haber | Terör neden TUSAŞı hedef aldı

GELİŞTİRDİĞİ ÜRÜNLERLE DIŞA BAĞIMLILIK AZALDI

Kaan projesi sayesinde Türkiye, savaş uçağı tasarımı ve üretimi konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasına girme yolunda önemli bir adım atıyor. Kaan, Türkiye’yi dünyada 5. nesil uçak üretebilen az sayıdaki ülke arasına sokacak. Proje, Türkiye’nin savunma sanayisindeki bağımsızlığını güçlendirerek dışa bağımlılığını azaltacak. Kaan’ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmesi hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu