SON DAKİKA

Video Haber | Siyasetin Gündemi: BELEDİYE BORÇLARI

KAYNAKCNN TÜRK

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçları gündem oldu.  CHP’li belediyelerden ve iktidar kanadından konuya ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir televizyon kanalında konuştu. Borçlara ilişkin son rakamları paylaşarak “İBB’nin 3.3 milyar prim borcu bulunmaktadır. 5 yılda 46 kat artış göstermiştir. 30 büyükşehir belediyesinin borçlarının yüzde 76’sı CHP’li belediyelere aittir” ifadelerine yer verdi.

Bakan Işıkhan, CHP’li belediyelerden gelen, daha önce SGK’ya prim borçlarına karşılık olarak cami arsası veya kamuya tahsisli bir alan verildiği yönünde iddialara da yanıt verdi ve “cami, okul ya da hastanelere ayrılan arsalar verildiği yönündeki iddialar gerçek dışı” dedi.

En borçlu 5 belediyenin CHP’li belediyeler olduğunu söyleyen Işıkhan, belediyelerin borcunu ödememesi halinde icraya başvurulacağını vurguladı. Bakan Işıkhan, borç yapılandırılmasına destek vereceklerinin de altını çizdi.

Belediyelerin borçlarının tahsil edilmesi için bazı başlıklar masada yer verildi. Belediyelerden borçlar ilk etapta nakit tahsil edilmeye çalışılacak. Borçların taksitlendirilmesi de seçenekler arasında olacak. Tahsilat için yapılandırma imkanı sunulacak. Burada belediyenin borcu yapılandırılabilecek. Diğer seçenek ise tahsilat yöntemi de SGK borcunu tahsil etmek için bütçe vergi gelirinden kesinti yapılması olacak. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da kameralar karşısına geçerek borçların sadece CHP döneminden olmadığını ileri sürdü ve “Buradan sayın bakana sesleniyorum eğer çok zor durumdaysanız faizleri silin. Bankadan kredi çekip 1.5 ya da 1.7 milyarın tamamını ödeyeceğim” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu