SON DAKİKA

VİDEO HABER | ORTAK TATBİKAT! İki ülkeden Japon Denizi’nde gövde gösterisi…

KAYNAKCNN TÜRK

Çin ve Rusya, NATO’ya karşı Japon Denizi ve Okhotsk Denizi çevresinde ortak tatbikata hazırlanıyor. Açıklama Çin Savunma Bakanlığı’ndan geldi.

Yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki stratejik iş birliği düzeyinin derinleştirilmesinin ve güvenlik tehditleriyle ortak bir şekilde hareket etmenin hedef olduğu belirtildi.

Tatbikatta, Rusya ve Çin’e ait deniz filoları, ortak bir deniz devriyesine gönderilecek. Ancak söz konusu tatbikat için herhangi bir tarih belirtilmedi.

Çin ve Rusya’nın tatbikat hazırlığı açıklamasının Brics Güvenlik Toplantısı’ndan sonra gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Planlanan tatbikat iki müttefikin ilk tatbikatı olmayacak. Geçtiğimiz temmuz ayında da Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kenti çevresindeki sularda ve hava sahasında ortak tatbikat düzenlemişti.

NATO liderleri Rusya ve Çin ortaklığındaki tatbikatına ilişkin, “Çin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kolaylaştırıyor” yorumunda bulunmuştu.

Son yıllarda Çin ile Rusya arasındaki ilişkiler hızla gelişiyor. Rusya, Çin’in en önemli enerji tedarikçisi konumunda görünüyor. Çin ise yaptırımlar nedeniyle zor günler geçiren Rus piyasasının en önemli oyuncusu haline geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu