SON DAKİKA

Video Haber | Ortadoğu’da İran ve İsrail arasındaki gerilim sürüyor… İran misillemesi gelecek mi?

KAYNAKCNN TÜRK

Bir tarafta savaş tehditleri, diğer tarafta yeniden başlayan ateşkes görüşmeleri. Akıllarda ise tek bir soru var: İran İsrail’e saldıracak mı?

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın bu soruyu, “İsteksiz bir İsrail var, sürekli karşı tarafı tuzağa düşürüp meşruiyet kazanmak, saldırılarını devam ettirmek isten bir Netanyahu hükümeti ile karşı karşıyayız” sözleriyle yanıtlarken, eski diplomat Gülru Gezer de “Amerika, İsrail üzerine baskı kurar, ‘bak bu mesele ciddi sen yapıcı bir tutum sergilemezsen İran bekliyor, İran saldıracak’ belki İsrail’i ikna edebilir” şeklinde konuştu.

Video Haber | Ortadoğu’da İran ve İsrail arasındaki gerilim sürüyor… İran misillemesi gelecek mi

Gazze’de ateşkes için Katar’da yeniden müzakere masası kuruldu. Peki buradan ateşkes kararı çıkarsa İran’ın tutumu ne olur?

“İran’ın en büyük sıkıntısı İran Hava Kuvvetleri’nin yeteri kadar olmaması diğer tarafta ciddi bir Amerikan baskısı var.”

Video Haber | Ortadoğu’da İran ve İsrail arasındaki gerilim sürüyor… İran misillemesi gelecek mi

“Ne olursa olsun bugünkü süreçten bağımsız olarak bir kere Hizbullah’ın kesin bir yanıt vereceğini düşünüyorum, İran’ın da sembolik de olsa itibarını kurtarmak açısından bir şeyi yapması gerektiğini düşünüyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu