SON DAKİKA

Video Haber | Netanyahu duyurdu: ÜRDÜN SINIRINA DUVAR PLANI!

KAYNAKCNN TÜRK

NETANYAHU SINIRA DUVAR İNŞA EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu, “Kaçakçılık girişimlerine karşı daha güçlü bir bariyer oluşturmak için burada çalışacağız. Bunu komşularımızla koordinasyon halinde yapıyoruz. Bu sınırın barışın ve güvenliğin sınırı olarak kalmasını sağlamak bizim için önemli.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde üç İsraillinin öldürüldüğü Kral Hüseyin Sınır Kapısı’nı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Ürdün sınırına duvar planını açıkladı.

“BURASI BARIŞ SINIRI, BUNU KORUMALIYIZ”

Sınırda açıklama yapan Netanyahu, “Çok yönlü bir çatışmanın ortasında olduklarını” söyledi ve ekledi:

Video Haber | Netanyahu duyurdu: ÜRDÜN SINIRINA DUVAR PLANI

“Son zamanlarda zorluklar artıyor; hem teröristleri hem de silahları Ürdün’den Batı Şeria’ya, İsrail şehirlerine kaçırma girişimi var. Bunu durdurmak için tüm taraflarla işbirliği içinde çalışıyoruz.”

Netanyahu, Ürdün üzerinden işgal altındaki Batı Şeria ve İsrail’in kentlerine silah ve “terörist” olarak nitelediği insan kaçakçılığının arttığını savundu;

“Ürdün ile olan doğu sınırımızın güvenliğini sağlamamız ve garanti altına almamız gerektiğini de biliyoruz. Bu bir barış sınırıdır. Bunun böyle kalmasını sağlamak için Ürdün Krallığı ile işbirliği yapıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu