DÜNYA

Video Haber | Netanyahu ABD’de: Joe Biden ile görüşecek mi?

KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim’den sonraki ilk yurt dışı seyahati ve dört yıl aradan sonra ilk ABD ziyareti çerçevesinde Washington’a geldi. ABD Kongresi’ne seslenmek için gelen Netanyahu’nun, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi planlanıyor. Fakat görüşme, Biden’ın koronavirüs pozitif çıkması nedeniyle ertelendi. Beyaz Saray’da görüşmesi beklenen ikilinin ne zaman bir araya geleceği ise henüz netleşmedi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise Gazze’deki saldırıların artarak devam ederken, Kongre’de konuşma yapacak. Netanyahu’nun, Kongre’nin her iki kanadında yapacağı ortak konuşmaya katılmayacağını duyurdu. Fakat Harris’in Netanyahu ile bu hafta Beyaz Saray’da ayrı bir ikili görüşme gerçekleştireceği de iddia edildi.

Washington ziyaretini gerçekleştiren Netanyahu, 2 rehinenin daha hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından rehine aileleriyle bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmede Gazze’deki rehineleri serbest bırakacak bir ateşkes anlaşmasının şekillenmekte olabileceğinin sinyallerini verdi ve”Hepsini geri getirmeye kararlıyız. Onları geri getirme koşulları olgunlaşıyor, basit bir nedenden dolayı Hamas’a çok ama çok güçlü bir baskı uyguluyoruz. Belli bir değişim görüyoruz ve bu değişimin büyüyeceğini düşünüyorum. Bunu yapmak niyetindeyiz. Bu bir savaş hedefi” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu