TÜRKİYE

VİDEO HABER | Meclis’te yeni grup mu kurulacak?

KAYNAKCNN TÜRK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni bir grup kurulacak. Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin ortak grup kurmak için temasları hızlandı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ekim ayını işaret etti ve Meclis’te yeni grubun kurulacağını belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise grup kurma girişimlerinin olumlu ilerlediğini belirtti ve partiler arası görüşme trafiğine dikkat çekti. Henüz sonuca bağlanmış bir hususun olmadığını belirten Erkmen, “Kuvvetli bir istek ve irade var. Partiler arası iletişimin sonuç bulması gerekiyor” dedi.

DEVA Partisi’nin mecliste 15, Demokrat Parti’nin ise 3 milletvekili bulunuyor. Meclis’te grup kurmak için 20 milletvekili yeterli olduğundan, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin ortak grup kurma planı en az 2 milletvekili transferi ile hayata geçebilir.

Grup kurmak için gereken 2 vekilin ise bağımsız milletvekillerinden olabileceği görüşü hakim duruyor.

Seçimlerin ardından Meclis’te 5 siyasi parti grubu yer alıyordu. Gelecek ve Saadet Partisi milletvekillerinden oluşturulan grup ile bu sayı 6 ‘ya yükselmişti. Yeni yasama döneminde Demokrat Parti-DEVA Partisi grubu kurulursa meclisteki grup sayısı 7’ye yükselecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu