SON DAKİKA

Video Haber | Japonya’da “mega deprem” uyarısı geri çekildi

KAYNAKCNN TÜRK

“Japon Meteoroloji Ajansı tarafından sismik aktivitede veya kabuk deformasyonunda önemli bir değişiklik gözlemlenmediğinden, özel dikkat çağrısı 17:00’de sona erdi.”

Geçtiğimiz günlerde 7.1 şiddetinde depremle sarsılan Japonya, mega deprem uyarısı vermişti. Uyarının geri çekildiği bu ifadelerle halka duyuruldu.

Video Haber | Japonyada mega deprem uyarısı geri çekildi

Japonya günlerdir diken üzerindeydi. Uzmanlar, son depremin 30 yıl içinde olması beklenen 8 veya 9 şiddetindeki depremi tetiklediğini dile getirmişti. Ardından yayınlanan mega deprem uyarısı ise kamuoyundaki endişe ve korkuyu arttırdı.

Market rafları boşaldı, deprem çantaları yenilendi. Çoğu Japon, olası bir deprem riskine karşı planlarını iptal etti. Ardından ise hükümet tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Halka, “normale dönün” dendi.

“Şimdiye kadar insanlardan, her an kaçmaya hazır bir şekilde yatağa girmek gibi özel önlemler almalarını istedik, ancak hükümet artık bu adımları talep etmeyecek ve halkın normal hayatlarına devam etmesinin sorun olmadığına inanıyoruz.”

Video Haber | Japonyada mega deprem uyarısı geri çekildi

Halka yaşattıkları endişe için özür dileyen Japonya Afet Yönetim Bakanı Yoshifumi Matsumura, Japonya’nın bir deprem ülkesi olduğu unutulmamalı dedi: “Ülkemiz, doğal koşullar nedeniyle depremlere eğilimli olduğundan, bu olaylara karşı günlük önlemler son derece önemlidir. Özel dikkat çağrısı sona erdi, ancak bu büyük bir deprem riskinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu