SON DAKİKA

Video Haber | İzlanda’da buzul mağarası çöktü

KAYNAKCNN TÜRK

Turistik gezi için geldiler, korku dolu anlar yaşadılar. İzlanda’nın güneyinde bulunan Breiðamerkurjökull buzulundaki mağara çöktü. Çökme, çeşitli ülkelerden 25 kişilik turist grubunun buzuldaki mağarayı ziyareti esnasında gerçekleşti.

Video Haber | İzlandada buzul mağarası çöktü

Can kaybının da olduğu olayda, bazı turistler ağır yaralandı. Bölgedeki yetkililer, kazanın hemen ardından polis ve ambulansların bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Yaralılar helikopterlerle başkentteki bir hastaneye kaldırıldı.

Arama kurtarma ekipleri, kayıp kişilerin olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü aktardı. Ancak, ekipman ve personeli buzul bölgesine taşıma çabalarının engebeli arazi nedeniyle zor olduğu ve buzu kesmenin çoğunlukla zincirli testerelerle elle yapıldığı eklendi.

Video Haber | İzlandada buzul mağarası çöktü

Yerel medyada paylaşılan haberlerde, çökme esnasında çoğu turistin ve rehberin mağaranın dışında bulunduğu, böylece daha büyük bir faciadan şans eseri kurtulunduğu bilgisine yer verildi.

Olayın meydana geldiği buzul, İzlanda’nın en popüler turistik yerlerinden biri olan Jökulsárlón buzul lagününün yakınında bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu