SON DAKİKA

Video Haber | İsrail’den Hamas liderine ilginç teklif!

KAYNAKCNN TÜRK

“REHİNELERİ VER GAZZE’DEN GÜVENLE ÇIK”

İsrail’den rehinelerin geri getirilmesine ve Gazze’de ateşkese yönelik yeni bir teklif geldi. İsrail rehine ve kayıplar koordinatörü Gal Hirsch, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’nin kontrolünden vazgeçilmesi karşılığında, Yahya Sinvar ve ailesine ‘Gazze’den güvenli çıkış’ teklifinde bulunulduğunu söyledi.

Bloomberg kanalının Washington bürosuna konuk olarak davet edilen Gal Hirsch, rehineleri geri getirebilmek için söz konusu teklifin yapıldığını söyledi. Hirsch, “Yahya Sinvar, ailesi ve ona katılmak isteyen herkese güvenli geçiş sağlamaya hazırım, rehineleri geri istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SİNVAR’A “GAZZE’Yİ TERK ET” TEKLİFİ

Ancak bu teklif beraberinde bazı koşulları da getirdi. İsmail Haniye’nin suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile Hamas’ın yeni lideri olan Yahya Sinvar’ın Gazze’den güvenli çıkışının karşılığında, Gazze’yi idare edecek yeni bir sistem olacağından bahsedildi.

Hamas lideri Sinvar’ın ve Hamas yetkililerinin söz konusu teklifi kabul edip etmediği netlik kazanmamış değil. Ancak İsrail’in kabul etmeme seçeneğine yönelik farklı planları da var. Rehine ve kayıplar koordinatörü Gal Hirsch, “B, C ve D planları üzerinde de çalışıyoruz. Çünkü rehineleri eve döndürmeliyim” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu