SON DAKİKA

Video Haber | İran’dan misilleme açıklaması: ”Haniye suikastının intikamının alınması kesindir”

KAYNAKCNN TÜRK

“HANİYE SUİKASTININ İNTİKAMININ ALINMASI KESİNDİR”

Hizbullah’ın İsrail’e yönelik düzenlediği misillemesinin ardından İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bağeri konuya ilişkin konuştu;

Video Haber | İrandan misilleme açıklaması: Haniye suikastının intikamının alınması kesindir

”Tahran’da yaşananlar ve Siyonist rejimin korkakça şehit Haniye’yi katletmesi unutulabilecek bir şey değildir. Bu suçun misillemesinin, ister direniş ekseni tarafından ister İran tarafından yapılması kesindir. Ancak İran İslam Cumhuriyeti medya oyunları ve benzeri tuzaklara düşmeyecek ve devrimci eyleminin niteliğine ve zamanına kendisi karar verecektir.” dedi.

Bağeri, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik saldırılarıyla ilgili olarak da “Direniş ekseninin üyeleri, her biri kendi kabiliyet ve düşüncelerine göre, bazılarının dün tanık olduğumuz intikamlarını gerçekleştireceklerdir” ifadelerini kullandı.

”HİZBULLAH’IN BAŞARILI SALDIRISINI ÖNGÖREMEDİ”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in, Hizbullah’ın sınırlı ve başarılı saldırısının zamanını ve yerini öngöremediği için caydırıcı gücünü kaybettiğini ifade etti.

Video Haber | İrandan misilleme açıklaması: Haniye suikastının intikamının alınması kesindir

Hafta sonunda İsrail, Hizbullah’ın geniş çaplı bombardıman hazırlığında olduğunu açıklayarak Lübnan’a önleyici saldırı başlatmıştı. Saldırılarda, 100’den fazla savaş jetiyle Hizbullah’ın İsrail’e doğru yönlendirdiği roket fırlatma rampaları imha edildi.

Hizbullah da örgütün üst düzey komutanı Fuad Şükür’ün suikastla öldürülmesine yanıt olarak İsrail’i 320 Katyuşa füzesiyle hedef aldı. 11 İsrail askeri hedefinin vurulduğu açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu