SON DAKİKA

Video Haber | Hizbullah’tan İsrail’e karşı saldırı

KAYNAKCNN TÜRK

Hamas lideri Haniye’nin suikastının ardından İsrail ile Lübnan arasındaki gerginlik her geçen gün daha da tırmanıyor.

Hizbullah, İsrail’in bir Hamas liderinin ölümü ile sonuçlanan saldırısına karşılık kuzeydeki bir askeri üsse dron saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Video Haber | Hizbullahtan İsraile karşı saldırı

Patlayıcı yüklü dronlar İsrail Savunma Kuvvetleri’nin üs ve mühimmat deposu olarak kullandığını iddia ettiği Maghar yakınlarındaki Michve Alon Askeri Üssü’nü hedef aldı.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, Lübnan ile İsrail arasında 8 Ekim’de başlayan sınır ötesi bombardımandan bu yana üssün ‘ilk kez’ hedef alındığı belirtildi.

Video Haber | Hizbullahtan İsraile karşı saldırı

İsrail Savunma Kuvvetleri de üsse düzenlenen saldırıyı doğruladı. Dronlardan birinin hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini, diğerlerinin ise İsrail’in kuzeyindeki bölgelere çarparak hasara yol açtığını bildirdi.

Saldırıda yaralanan olmadı. Ancak engellilere yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi de vurularak ağır hasar gördü.

Video Haber | Hizbullahtan İsraile karşı saldırı

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki sayda kentine düzenlediği saldırıda Filistinli Hamas yetkilisi Samer El Hac’ın cenazesi de Lübnan’daki törenle toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Lübnan’daki Hamas üyesi, durmayacağız mesajı verdi. “Biz, Lübnan’daki Filistin direnişinde, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’ya yönelik İsrail saldırısı sona erene ve Filistin özgürleşene kadar mücadele ve direniş yolunda kararlıyız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu