SON DAKİKA

Video Haber | Hamas’tan rehine açıklaması: ”İsrail öldürdü!”

KAYNAKCNN TÜRK

İSRAİL HAMAS’IN VAHŞİCE ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, 7 Ekim’de rehine olarak alınan 6 İsraillinin cesetlerine ulaştıklarını açıklamıştı. Rehinelerin Hamas tarafından öldürüldüğünü söylemişti;

Video Haber | Hamastan rehine açıklaması: İsrail öldürdü

”Birkaç saat önce rehine ailelerine sevdiklerinin cesetlerinin Refah’taki tünellerde bulunduğunu söyledik. Elimizdeki sonuçlara göre, biz onlara ulaşamadan kısa bir süre önce vahşice öldürüldüler.”

Aralarında İsrail asıllı ABD’li bir rehine de olduğunu öğrenen ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin açıklama yaptı. “Hamas bunun bedelini ödeyecek” dedi.

Video Haber | Hamastan rehine açıklaması: İsrail öldürdü

“REHİNELER İSRAİL BOMBARDIMANINDA ÖLDÜ”

Ancak Hamas, suçlamaları kabul etmedi. Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet Er-Rişk, Gazze Şeridi’nde bulunan İsrailli esirlerin, İsrail bombardımanı sonucu öldüklerini söyledi.

Video Haber | Hamastan rehine açıklaması: İsrail öldürdü

Rişk, yaşananlardan ABD’yi de sorumlu tuttu. Ölen esirlerin ABD silahlarıyla hayatını kaybettiğini belirtti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin El Kassam Tugayları, hayatını kaybeden rehinelerin görüntülerini paylaştı. O görüntülerin altına da notlar düştü. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrailli esirler yerine Filadelfiya koridorunu elinde tutmayı seçtiği belirtildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

Video Haber | Hamastan rehine açıklaması: İsrail öldürdü

Netanyahu’nun Mısır-Gazze sınır hattındaki “Philadelphia Koridoru’nda” İsrail’in kontrolünü şart koşan maddeyi anlaşmaya eklemesinin görüşmeleri tıkadığı kaydediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu