SON DAKİKA

Video Haber | GAZZE’DE ATEŞKES POLEMİĞİ: Beyaz Saray ve Netanyahu’dan zıt açıklamalar!

KAYNAKCNN TÜRK

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, Gazze’de ateşkes için bu ifadeleri kurarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bunun tam zıttını söyledi.

Kirby, konu ile ilgili bu ifadeleri kullandı;

–          “Her şeyden önce, bir anlaşmanın% 90’ı. Buna iyimser mi diyorsun? Ben buna kesin diyorum. Bu kadar yakın olduğumuza inanıyoruz. İşte oraya vardık. Anlaşmanın temel çerçevesi üzerinde anlaşmaya varıldı. Şu anda bahsettiğimiz şey, uygulama detayları”

Fox News’e konuşan Netanyahu ise ‘Anlaşmaya yüzde 90 yaklaşıldı mı?’ sorusuna şu sözlerle cevap verdi;

–          “Jerusalem Post, Hamas ile bir ateşkes anlaşması için %90 oranında görüşmede olduğunuzu bildiriyor, bunun doğru olduğunu söyler misiniz?’

–          “Hayır. Tamamen yanlış. Orada bir anlaşma olduğuna dair bir hikaye anlatı var”

Hamas’ın hiçbir maddeyi kabul etmediğini öne süren Netanyahu, bu şartlarda herhangi bir anlaşmanın gerçekleşmeyeceğini tekrarladı.

–          “Hamas bir anlaşma ile orada değil. Yapılmakta olan bir anlaşma yok”

–          “Yakın değil mi?”

–          “Terör krallıklarını yeniden kurmak istiyorlar. Anlaşma yakın değil. Onları bir anlaşma yapabilecekleri noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız”

Netanyahu’nun açıklamalarının ardından yeniden konuşan Kirby, ABD olarak Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanmasını çok istediklerini dile getirdi.

–          “İsrailli meslektaşlarımızla iletişimimiz devam ediyor. Ve hala inanıyoruz ki, bu inanılmaz derecede zor olsa da aslında eğer uzlaşma varsa, eğer liderlik varsa, yine de oraya ulaşabiliriz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu