SON DAKİKA

Video Haber | Ekonomide 3 yılın yol haritası netleşti! İş dünyası yeni hedefler ve rakamlar için ne dedi?

KAYNAKCNN TÜRK

Ekonominin 3 yıllık hedeflerini belirleyen ‘Orta Vadeli Program’ açıklandıktan sonra iş dünyasından da art arda değerlendirmeler geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “İş dünyası olarak temel beklentimiz; finansal istikrar, öngörülebilirliğin artması, enflasyonun tek haneye düşürülmesi, sürdürülebilir büyüme ve yapısal reformlara öncelik verilmesidir” vurgusu yaptı.

İŞ DÜNYASI OVP İÇİN NE DEDİ?

Hisarcıklıoğlu, “Programda belirtilen yapısal reformlar konusunda atılacak güçlü adımlar da ülkemizin küresel rekabet gücünü artıracaktır. Programın uygulanma sürecinde, finansmana erişimin kolaylaştırılması başta olmak üzere, reel sektörün sesine daha fazla kulak verilmesini ve kamu özel sektör istişaresinin artırılmasını önemli görüyoruz” sözlerini kullandı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ise ‘Hedeflere ulaşmak için topyekün hareket etmeliyiz’ vurgusu yaparak “Belirlenen stratejik adımlar, son dönemde bozulan makroekonomik dengenin yeniden tesis edilmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Bir değerlendirmede İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’ten geldi ve “Kalıcı düşük enflasyona ivedi şekilde ulaşılması önemli. Zorlu hedeflere, iş dünyasının üretim ve istihdam hedeflerinden ödün vermeden ulaşmak daha da önemli. Ekonominin gerçekleriyle uyumlu, yeni gelişmeler karşısında anında refleks gösterebilen bir yönetim anlayışı ortaya kondu” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise “Özellikle enflasyonla mücadeleyi iş ve ekonomi dünyamızın en büyük hedefi olarak gördüğümüzden dolayı; yeni OVP’de bu konunun temel felsefe olarak ele alınması noktasındaki kararlı duruşunu çok önemli ve değerli buluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu