SON DAKİKA

Video Haber | ALTINDA YÜKSELİŞ, BORSADA DÜŞÜŞ! Uzman isim açıkladı: Böyle mi devam edecek?

KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

Ekonomist Muharrem Bayram detayları şu ifadelerle aktardı;

Hızlı bir düşüş oldu ve toplanamadı. Geçtiğimiz haftalarda hem Amerikan borsası hem Asya borsası toparlandı, Kara Pazartesi’den sonra ama bizim borsamız toparlanamadı. Ancak şöyle bir şey var. Borsa, faiz kararıyla ilintili bir şekilde ilerliyor. Eğer 10 bin üzerine atarsa hafta boyunca o kayıpları telafi edeceği düşünülüyor ama Borsa İstanbul’da dış yabancı yatırımcının çıkışı söz konusu oldu. Bu yatırımcının özellikle Amerika ve dünyadaki resesyon endişeleri önemliydi. Borçlanıp geliyorlardı ülkemize. Amerika’daki enflasyon, resesyon ihtimalinin bir hayli azalması, bu hafta Jackson Hole görüşmeleri olacak ve cuma günü Jerome Powell’ın faiz kararına ilişkin bir açıklaması olacak. Bu biraz daha piyasayı rahatlayacaktır ve bununla birlik bizim borsamızda yükselişe geçecektir.

Aslında tüm dünya FED’in faiz indirmesini bekliyor. Bu seneyi çok iyi yönettiler. Eylül’e kadar gelindi ve faiz indirilmedi. Piyasadaki para bolluğunun artması, resesyonun içine sokulması adına FED’in 50 ila 100 baz puan arasında bir faiz indirmesi bekleniyor.

Bu toplantılara Sayın Fatih Karahan’da gidecek. Tüm dünyanın Merkez Bankası Başkanları bu toplantılarda toplanacak. Bu toplantıda Powell’ın biraz daha yumuşak geçişe dair söylemlerde bulunması bekleniyor. Eylül’de belli bir miktar faiz dinamiğinin öncü göstergelerini söylemesi gerekiyor. Hem tarım istihdam verilerinin hem de enflasyon ve ekonomi verilerinin olumlu gittiğini söyleyebiliriz. Eğer bir faiz indirimi olmazsa, bu fiyatlandırmayan bir algı olacaktır ve faiz indirimi olmazsa Amerikan borsası olmak üzere bütün borsalarda düşüş bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu