SON DAKİKA

Video Haber | ABD’den İsrail’e kritik mesaj: ”FAZLA UZATMA”

KAYNAKCNN TÜRK

“ABD İSRAİL’İ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIYOR”

İsrail’in Hizbullah ile ABD öncülüğündeki ateşkes teklifini altüst etmesinden iki hafta sonra, ABD anlaşmayı aktif olarak canlandırmaya çalışmıyor. Düşmanlıkları durdurmak yerine Lübnan’daki ve İran’a karşı İsrail operasyonlarını şekillendirmeye ve sınırlandırmaya çalışmayı tercih ediyor, CNN International’a konuşan ABD’li yetkililer böyle konuştu;

”ABD’nin, üç haftadan kısa bir sürede 1400’den fazla kişinin ölümüne ve 1 milyondan fazla kişinin yerinden edilmesine neden olan İsrail’in yoğun bombardımanları ve Lübnan’a yönelik kara saldırısını durduramaması, soruları da beraberinde getirdi.”

”HİZBULLAH’A YÖNELİK SALDIRILARI DESTEKLİYORUZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ”Militanları hedef alma, Hizbullah’ın altyapısını zayıflatma, Hizbullah’ın kabiliyetini zayıflatma yeteneklerini destekliyoruz. Ancak İsrail’in geçmişte sınırlı operasyonlar gibi görünen ve aylarca veya yıllarca devam eden birçok kez olduğunun farkındayız. Ve nihayetinde görmek istediğimiz sonuç bu değil.” dedi.

Video Haber | ABDden İsraile kritik mesaj: FAZLA UZATMA

Yetkililer, Biden yönetimi içindeki endişelerin yüksek olduğunu, İsrail’in sınırlı bir operasyon olacağını vadettiği şeyin yakında daha büyük ölçekli ve uzun süreli bir çatışmaya dönüşeceğini söylüyor.

“SINIRLI OPERASYON UZUN SÜRELİ ÇATIŞMAYA DÖNÜŞMESİN”

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, ”Lübnanlı liderlerle devam eden diplomatik temaslarımız oldu – bir süredir devam ediyor. Ve söylemeliyim ki, en önemlisi, hafta sonu boyunca bir dizi diplomatik temasımız oldu, bunlardan bazılarından daha önce bahsetmiştim ve geçen hafta boyunca Lübnan hükümetiyle ilişki içinde olan bölgedeki ortaklarla devam etti. Ancak çok açık bir şekilde belirtmeliyim ki – Lübnan’daki siyasi krizin çözümü Amerika Birleşik Devletleri tarafından dikte edilebilecek veya dikte edilmesi gereken bir çözüm değil. Bunlar Lübnan’ın alması gereken kararlardır.” ifadelerini kullandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu