VİDEO HABER

VİDEO | CHP’de ”Proje çocuk” tartışması!

KAYNAKCNN TÜRK

YAVAŞ’A YAKIN ARSLAN’IN SÖZLERİ İMAMOĞLU’NA MI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yakınlığı ile bilinen, daha önce İYİ Parti’den istifa eden bağımsız milletvekili Yüksel Arslan isim vermeden “proje çocuk” çıkışı yaptı. O sözlerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olduğu konuşulurken, Mansur Yavaş ise Yüksel Arslan’a “paylaşımını silmeyi” tavsiye etti.

VİDEO | CHPde Proje çocuk tartışması

CHP kurultayında Mansur Yavaş, kendisine konuşulacağının geç söylenmesi nedeniyle kürsüde sitem etmesi ile başlayan gerilim, İmamoğlu’nun “partiyi tartıştırma-ma” uyarısı ile devam etmişti. İmamoğlu’nun o çıkışı sonrası Yüksel Arslan, sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu’nun adını anmadan “proje çocuk”, “siyasi kalpazan”, “tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek” ve “hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan” gibi ifadeler kullandı. “Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada” demişti. Bu ifadelerin İmamoğlu’na yönelik olduğu iddiaları gündeme geldi.

VİDEO | CHPde Proje çocuk tartışması

MANSUR YAVAŞ KENDİSİNE YAKIN ARSLAN’A TEPKİ GÖSTERDİ

Bu paylaşımı alıntılayan Mansur Yavaş ise “Yüksel Arslan’ın yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır” dedi.

VİDEO | CHPde Proje çocuk tartışması

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı kaldırmayan Arslan ise verdiği bir demeçte, paylaşımından Yavaş’ın haberi olmadığı, İmamoğlu’nu ise kastetmediğini söyledi. İstemeden de olsa Yavaş’a zarar verdiğini ve bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı’ndan da ayrılacağını duyurdu.

VİDEO | CHPde Proje çocuk tartışması

Paylaşımlarla ilgili İBB cephesinden de değerlendirme geldi. İmamoğlu’nun danışmanı Serkan Özcan da “Belden aşağı vuran yaklaşımlara ne milletimiz ne de Yavaş kayıtsız kalmayarak gereken cevabı vermiştir” yorumunu yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu