SON DAKİKA

VİDEO | Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu

KAYNAKCNN TÜRK

Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’da barışçıl bir gösteride İsrail askerleri tarafından başından vurulmuştu. Filistin’de yapılan otopside Ayşenur’un kafatasının içinde mermi parçaları bulundu.

26 yaşındaki Ayşenur, Nablus’taki gösteride vurulmasının ardından Rafidia Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye ulaştığında hayati belirtisi olmayan Ayşenur’a, Filistin Adalet Bakanlığı Adli Tıp Merkezi uzmanlarınca otopsi yapıldı. 1 Adli Tıp Enstitüsü Müdürü ve 1 Otopsi Bölüm Başkanı’nın hazırladığı raporda çarpıcı tespitlere yer verildi.

Otopsi raporuna göre Ayşenur’u vuran mermi, başının sol arka tarafından isabet etti. Kafatası kemiklerini kıran mermi, soldan sağa doğru düz bir hatta ilerledi. Giriş noktası bulunan merminin kafatasının içinde kaldığı raporda belirtildi. Ayşenur’un otopsisinde, kafatasının içinde 5x5x4 milimetre boyutlarında şekli bozulmuş ve ezilmiş kurşuni renk mermi parçası bulundu. Aynı yerde iki küçük metal parçaya da rastlandı. Delil niteliğindeki bulgular Nablus Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edildi.

Raporun sonuç kısmında ise Ayşenur’un ölüm nedeninin kafatası boşluğuna giren ve parçalanan bir ateşli merminin yol açtığı kanama ve beyin yırtılması olduğu ifade edildi. Bu arada, Ayşenur’un ailesinin isteği üzerine bir otopsi de Türkiye’de yapılacak. İlerleyen süreçte, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Filistin makamlarından tüm bilgi ve belgeler talep edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu