YAZARLAR

VE TANRI ERKEĞİ YARATTI: ALAİN DELON

‘Homme Fatal’, baştan çıkartıcı erkek yaşamı boyunca bir çok kadının canını yaktı. Neredeyse bütün rol arkadaşlarını kendisine aşık etti. Bir kez evlendi eşi Nathalie Delon’dan beş yıl sonunda boşandı. Alain Delon tipindeki erkeklerin evlenmemesi gerektiğini en yakın arkadaşı ve ömür boyu kankası Jean-Paul Belmondo bir röportajında itiraf etmişti.

Ölüm haberi ailesi tarafından açıklanınca pek çok dostum ve okurum kendisiyle hiç röportaj yapıp yapmadığımı sordu. Hayır ‘Efsane’ ile hiç karşılaşmadım. Çünkü ne ödül törenlerine katılır, ne de festivallerde boy gösterirdi. Sadece Fransa’nın etkin dergisi ‘Paris Match’a konuşurdu. Oysa elbette söyleşide soracak kritik sorularım olurdu. Kendisinden ‘İlah’ diye söz ederdim. Ünlü yönetmenlerle çalıştı. Alain Delon’u beyazperdede ilk kez Şaşkınbakkal’daki Çiçek sinemasında seyrettim. 1960 yapımı ‘Kızgın Güneş’ti. Ertesi sabah anneme ‘Keşke ben de onun gibi yakışıklı olabilsem’ demiştim. O filmde Romy Schneider ile başrolü paylaşıyordu ve hemen aşık oldular birbirlerine.

Bir başka Fransız yıldız Mireille Dark ta hayatına girdi. Rosalie van Breemen de Alain Delon’u etkiledi. İtalyan TV’si RAİ’nin bir magazin programına konuk olduğunda ‘Kaç kadına aşık oldunuz?’ sorusuna biraz düşündükten sonra parmaklarıyla 5 işareti yapmış ardından ’Her seferinde umarım bu son olur’ diye temennide bulunduğunu da gülerek söylemişti. Bir ara hakkında dedikodular ayyuka çıktı.

Mafya değil ama ülkenin belli başlı gangsterleriyle sıkı fıkı olduğu biliniyordu. Hatta son zamanlarda ihbarlar üzerine villası arandı. Tam 72 silah ve çok sayıda mermi bulundu. Douchy’deki evinde birde atış peligonuna rastlandı. Üstelik silah kullanma ruhsatı yoktu. Hasta olduğu için herhangi bir işlem yapılmadı. Filmlerinde kötü adam rolleri ağır bastı. Katil, hırsız, yankesici veya kumarbaz. Kendi yaşamının aynası olarak tipik bir Yay burcuydu. Üç çocuğu oldu ama kızı Anouchka’ya düşkünlüğü bir başkaydı. Hayvan sevdalısıydı. Köpekleri için villasında özel mezarlık yaptırmıştı. Daha da ileriye giderek vasiyetinde villasında yaptırdığı şapele bitişik aile mezarlığı yerine köpeklerinin mezarlığına gömülmeyi şart koştu. Hayvanseverlikte Brigitte Bardot ile hep dirsek temasında bulundu.

Fransız sinemasının İkonu nedense Hollywood’dan gelen tekliflere pek ilgi göstermedi. Toplam 93 filmde oynadı. Hayatında pek ödül de kazanmadı. Cesar, David di Donatello ve Berlin Film Festivalleri’nde özel ödüller aldı. Cannes Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur’ adına ‘Altın Palmiye’ ye layık görüldü.

Fransa devletince Şövalye unvanı verildi. 2019’da kısmi felç geçirdi, ardından ciğerleri su topladı. Yatalak haldeyken geçmişine lanet okudu. Oğlu Anthony’ye hatıralarını yazdırırken yakışıklılığın beş para etmediğini ve yaşadığı yeni çağda

herşeyin para ve servete dayandığını itiraf ederek hayata küstüğünü ve ölmek istediğini dile getirdi. Hatta bir gün oğlu Anthony’ye ötenazi için araştırma yapmasını istedi. İsviçre’ye başvurması için adeta yalvardı. Ama eceliyle tanrının yarattığı yakışıklı erkek olarak arkasında ‘Homme Fatal’ damgasıyla hiç unutamadığı aşkı Romy Schneider ve kankası Jean-Paul Belmondo’nun yanına melek olup uçtu gitti.

Başta Brigitte Bardot ve Claudia Cardinale olmak üzere yaşayan tüm rol arkadaşları, sevenleri hatta devlet erkanı Alain Delon için adeta ağıt yaktılar. Sonuçta o dünyaya gelmiş geçmiş tanrının yarattığı en güzel erkek olarak tarihe geçti. Adieu Mösyö Delon

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu