SON DAKİKA

VakıfBank’tan 700 milyon dolarlık tahvil ihracı

VakıfBank’tan 700 milyon dolarlık tahvil ihracı
expand

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, bu ihraçla birlikte yılbaşından itibaren uluslararası piyasalardan Türkiye’ye toplamda 5,5 milyar dolar eşdeğerinde kaynak sağladıklarını belirtti. Üstünsalih, etkin sermaye yönetimi doğrultusunda sermaye yapısını çeşitlendirmek ve güçlendirmek için adımlar attıklarını, Nisan ayında 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye tahvil ihracını da başarıyla gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Bu son sermaye benzeri tahvil ihracı, Asya, Amerika, İngiltere, Kıta Avrupası ve Orta Doğu’dan 100’e yakın yatırımcının ilgisi sayesinde işlem büyüklüğünün 2 katından fazla talep gördü. Tahvilin getirisi ilk fiyat beklentisinden 37,5 baz puan iyileşerek %9 seviyesinde gerçekleşti. Üstünsalih, bu durumun uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ve VakıfBank’a duyduğu güvenin açık bir göstergesi olduğunu vurguladı.

SERMAYE RASYOLARINA KATKI

Üstünsalih, 700 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracının sermaye rasyolarına 125 baz puanlık pozitif katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak etkin bilanço ve sermaye yönetimini öncelikli tuttuklarını ve verimlilik odaklı bankacılık stratejisi doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu