SON DAKİKA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Kursk Nükleer Santrali’nde

KAYNAKCNN TÜRK

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Mariano Grossi, Ukrayna’nın 6 Ağustos’tan bu yana ilerleyişini sürdürdüğü Rusya’nın Kursk bölgesindeki nükleer santrali ziyaret etti. Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Grossi, nükleer kaza riski olduğunu ve durumun ciddi olduğunu söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Kursk Nükleer Santrali’nde

“Nükleer materyal içeren reaktörün çekirdeği sadece normal bir çatı ile korunmaktadır. Bu, onu örneğin topçu darbesine veya bir dron veya füzeye karşı aşırı derecede savunmasız ve kırılgan hale getiriyor. Son dönemde bu santralin yakınlarında gördüğümüz gelişmeler, Ukrayna askerlerinin bu bölgeye girmesi, bu nükleer santralin güvenliği ve emniyeti konusunda endişelere yol açtı.”

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Kursk Nükleer Santrali’nde

Rusya, daha önce yaptığı açıklamalarda, Kursk’taki nükleer santrale Ukrayna tarafından sık sık saldırı düzenlendiğini iddia etmişti. Ukraynalı yetkililer ise henüz bu iddialara bir yanıt vermiş değil.

Tesisinin mevcut durumda normal şartlara yakın bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirten Grossi, fakat bunun güvenliği ile ilgili durumun daha da ciddi olduğu anlamına geldiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu