TÜRKİYE

Uçum: ”Terör saldırısı fırsat penceresini kapattıramaz”

KAYNAKCNN TÜRK

TUSAŞ saldırısının, MHP lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları üzerine, terörü yönetenler ve kullananları paniğe sevk ettiğini açığa çıkardığını söyledi. “Terör saldırısı ‘tarihi fırsat penceresini’ kapattıramaz” dedi.

Mehmet Uçum, “Türkiye’nin hamle yaptığı zamanda gerçekleşen terör eylemi, devletin terörü bitirme kararlılığına yönelik kalleş bir saldırıdır. Bu alçaklık devlet kararlılığını zaafa uğratmak bir yana güçlendirip, perçinler. Toplum ise terörü bitirme ve kardeşliği güçlendirme girişiminin arkasında durur ve milli birlik ruhuyla ileri taşır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Bahçeli’nin Öcalan çıkışı ile Cumhurbaşkanı’nın yaptığı “tarihi fırsat penceresi” açıklaması ve TUSAŞ saldırısının ardından yaşananları değerlendirdi. Fırsat penceresinin eski ya da yeni tarzla bir çözüm süreci olmadığını vurgulayan Uçum, devletin terörle mücadelede Irak ve Suriye’deki terör unsurlarını birbirinden ayrı görmediğini de vurguladı. Bahçeli’nin Öcalan için “umut hakkı” açıklamasına bir parantez açan Uçum, MHP liderinin bunu terörün bitmesi, terör örgütünün lağvedilmesi, teröristlerin devlete teslim olması şartına bağladığını kaydetti;

“Bu bağlam üzerinden geliştirilen terörün tasfiyesi stratejisinde; çözüm süreci, müzakere, mütareke söz konusu olmaz. Terörsüz Türkiye’ye ulaşmak imkan dahilinde. Bu imkan; devletin terörü tasfiyeye ilişkin sürecine katkı yapması gereken ve bunun için terör vesayetinden kurtulmak zorunda olan siyasi sorumlular tarafından doğru kullanılırsa, infaz hukukuna ilişkin konular elbette konuşulabilir.”

Uçum, Öcalan’ın DEM Parti grubunda konuşma önerisinin ise bir uç nokta benzetmesi olduğunu, terör örgütünün lağvedilmesi şartları sağlandığında uç örneğin, ne manaya geleceğinin anlaşılabileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu